SPAR PENGE PÅ TV-PAKKEN

Leder du efter steder, hvor du kan spare penge i din daglige økonomi? Så var det måske en ide, at kigge på dine udgifter til tv-pakker. En undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at 57 % af danskerne i dag streamer tv-programmer i stedet for at se dem på traditionel vis. Alligevel er priserne på tv-pakkerne fra de store kommercielle udbydere kun gået én vej de seneste år – op!

tv_seer_mand_001

 

UNDERHOLDNING FOR EN FORMUE

F.eks. er den store TV-pakke fra Yousee steget med 30 kr. om måneden pr. 1. januar 2015. 30 kr. om måneden lyder ikke af det store, men med en samlet pris på 509 kr. om måneden, ender du med at have betalt over 6.000 kr. om året for at have adgang til 64 forskellige tv-kanaler.

Måske har du samtidig en streamingtjeneste, som f.eks. Netflix, HBO Nordic eller Viaplay til 79 kr. om måneden. Det sammenholdt med, at du allerede betaler licens til Danmarks Radio (som i 2015 årligt beløber sig til 2.460 kr.), betyder at du på et helt år, har brugt tæt på 10.000 kr. på at kunne se tv!

Licensen kan der selvfølgelig ikke ændres på, men udgiften til tv-pakker og streamingtjenester, er ofte et sted, hvor du nemt og hurtigt kan spare en del penge.

GØR DIG DIT BEHOV KLART

Det første og vigtigste step, når det kommer til faste abonnementer, såsom TV, fitness og mobil, er at gøre sig sit behov klart. Hvor meget benytter du det pågældende produkt? Findes der et billigere alternativ? Eller kan du skære udgiften helt væk fra dit budget?

I tilfældet med tv er det relevant at svare på:

  • Hvor meget ser jeg tv?
  • Hvilke kanaler benytter jeg mest?
  • Og hvilke kanaler kan være rare at have og hvilke kan jeg helt undvære?
  • Hvornår passer det mig bedst at se tv?
  • Hvilke platforme (mobil, tv, computer, tablet) benytter jeg til at se tv-programmer?

Denne artikels forfatter har for nylig lavet selv samme øvelse og sparer nu 2.000 kr. årligt ved valg af en mindre tv-pakke og tilvalg af en streamingtjeneste. En besparelse på 42 %. Eneste udgift bestod i en stillingtagen til familiens tv-behov og en times søgning på internettet.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har på deres hjemmeside skrevet om valget mellem tv-pakker og streamingtjenester. Her kan du læse en trin-for-trin vejledning på vejen mod den tv-pakke der passer til dine behov og pengepung og/eller om streamingtjenester måske er en bedre løsning for dig.

TJEK MARKEDET FOR ET BEDRE TILBUD

Når du har gjort dig dit behov klart, er det tid til at undersøge markedet for en bedre pris. På internettet findes der flere forskellige sider, hvor det er muligt at sammenligne priser og hvilke tv-kanaler de enkelte pakker indeholder hos de forskellige udbydere. I den forbindelse er det vigtigt, at holde sig evt. bindingsperiode og opsigelsesvarsel for øje.

En anden mulighed er, at ringe til din nuværende tv-udbyder og bede om afdelingen der håndterer opsigelser. De har ofte andre beføjelser end kundeservice, og kan derfor ofte give dig et godt tilbud, hvis du vælger at forblive hos dem. Det kunne f.eks være:

  • En lavere pris på den enkelte tv-pakke, end den der er oplyst på deres hjemmeside.
  • Et par måneders gratis tv-abonnement
  • Yderligere kanaler eller andre tilføjelser til tv-pakken

ØKONOMISK RÅD GIVER SPARERÅD

Vi vil her på siden over de kommende måneder, præsentere forskellige områder, hvor du nemt og hurtigt kan spare penge i din daglige økonomi.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte Økonomisk Råd for en gennemgang af dit forbrug det seneste år. Kig nærmere på vores pakkeløsning “Forbrugsoverblik”, hvor vi hjælper dig med at få et komplet overblik over dit forbrug og giver dig et samlet resumé som du ser i Luksusfælden. Vi hjælper dig med at specificere, hvilke steder du kan sætte ind, hvis du ønsker at spare penge i din daglige økomomi.