FOREDRAG

Flere og flere unge mellem 18-30 år ender i RKI. Årsagen er oftest manglende viden om privatøkonomi og muligheden for at låne (mange) penge allerede fra den dag de bliver myndige. Men mange unge mennesker forbinder også det ”rigtige liv” med at eje den nyeste IPhone og MacBook eller kunne tage på cafe med vennerne hele tiden. Og hvis man ikke har midlerne til det, ja så kan man jo bare tage et lån!

Jeg har som ekspert og økonom på Tv-programmet Luksusfælden set utallige unge mennesker der er havnet i økonomiske vanskeligheder med en stor gæld på flere hundredetusind kroner. Mens gældsoptagelsen står på, skænker de unge mennesker sjældent konsekvenserne for deres fremtid de store tanker. Først mange år senere finder de ud af, at de ikke har de samme muligheder som deres jævnaldrende, for at købe deres drømmelejlighed, starte på et nyt studie, rejse jorden rundt eller måske købe en ny bil.

Samtidig gør vi, efter min mening, som samfund ikke nok, for at klæde vores unge mennesker på til den økonomiske verden der venter dem, når de fylder 18 år. Her står de overfor en verden hvor de skal tage stilling til mange økonomiske spørgsmål.

  • Hvad er en års- og forskudsopgørelse for noget?
  • Hvad er et budget og hvordan bruger jeg det?
  • Hvad står ÅOP for og hvad skal jeg bruge det til?
  • Hvor galt kan det gå med et kviklån og hvad er en høj rente?
  • Og hvorfor er det en god ide, at have en opsparing?

Alle disse spørgsmål plus mange flere besvarer jeg i det foredrag jeg har udviklet til unge mennesker. Foredraget varer ca. 45-60 min og suppleres løbende med klip fra Luksusfælden, for at gøre de forskellige ting meget mere konkrete.

Vi gæster gerne folkeskoler, gymnasier, handelsskoler, tekniske skoler og andre uddannelsesinstitutioner, hvor der er et vigtigt behov for basal viden omkring privatøkonomi.

Varighed: 45-60 min
Kontakt os for en pris.